hoe te identificeren, repareren en beschermen tegen vocht thuis - Vochtbestrijding muren
21758
post-template-default,single,single-post,postid-21758,single-format-standard,qode-social-login-1.0.2,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

hoe te identificeren, repareren en beschermen tegen vocht thuis

vloerbekleding

hoe te identificeren, repareren en beschermen tegen vocht thuis

hoe te identificeren, repareren en beschermen tegen vocht in huis
Vochtige problemen kunnen in elk huis een ernstige zorg zijn, of u nu een huiseigenaar of huurder bent, of in eender welke stijl van eigendom woont. In het beste geval kan het hinderlijk zijn en een kamer koud, onaangenaam en ongezond maken en in het slechtste geval kan het structurele of weersbestendige zaken aangeven.

Gelukkig kan vocht vaak worden behandeld en voorkomen zonder de professionals in te schakelen. Er zijn ook eenvoudige aanwijzingen om in de gaten te houden of dat een probleem kan zijn en eenvoudige strategieën die u kunt gebruiken om de symptomen bij u thuis te verminderen.

In deze gids zullen we u helpen bij het vaststellen van een vochtig probleem en het vaststellen van de oorzaak ervan, en voorstellen doen voor reparatie en herstel zodat u weer kunt genieten van uw woonruimte.

Vochtproblemen zijn meestal het duidelijkst tijdens de wintermaanden, maar je kunt op elk moment van het jaar naar waarschuwingssignalen zoeken. De volgende controles zouden u moeten helpen om de locatie van het probleem te identificeren;

• Muren – Houd uw hand tegen de muur, voelt deze erg koud of vochtig aan? Zoek naar tekenen van schimmel- of schimmelgroei die verschijnen als zwarte gespikkelde vlekken of grijze gezwellen op geschilderde muren, houtwerk en behang. Afschilferende verf of krulbehang kan ook een indicator zijn.

• Plafonds – Let naast het zoeken naar tekenen van schimmel ook goed op de kleur van het plafond. Is het verkleurd of bevlekt in gebieden? Bruine vlekken in de buitenste hoeken en in de buurt van schoorsteenborsten kunnen wijzen op vocht.

• Windows – Condensatie op ramen in de ochtend, samen met kleine plassen water langs vensterbanken, kunnen wijzen op hoge vochtigheidswaarden in uw huis. Dit kan zowel een oorzaak of een symptoom van vocht zijn. Er kan zich ook zwarte schimmel ontwikkelen op houten en PVC raamkozijnen en siliciumafdichtmiddel dat rondom de rand van frames wordt gebruikt.

• Badkamers en keukens – Inspecteer het voegen en afdichtmiddel op tekenen van zwarte schimmel. Controleer rond raamkozijnen en op plafonds voor soortgelijke schade. Kijk in kasten en kasten om gebieden met vlekken en schimmelgroei te identificeren en let op muffe geuren.

Badkamer

• Meubels en stoffering: er kan zwarte schimmel groeien aan de binnenzijde van gordijnen, jaloezieën en op gestoffeerde oppervlakken zoals banken. Controleer de achterkant van meubels op schimmelvlekken en ook op troebele condensatie op houten en kunststof oppervlakken.

• Kelders en onverwarmde opslagruimtes – Een muffe, vochtige geur is hier waarschijnlijk de eerste indicator voor een probleem. Controleer bovendien op vlekken en schimmel op geverfde muren en houtwerk.
In de meeste huizen wordt vocht veroorzaakt door een van de volgende vier problemen;

• Onvoldoende ventilatie

• Oorzaak – Bouwtechnieken en huisrenovaties waardoor vocht moeilijk uit het gebouw kon ontsnappen.

• Symptomen – condensatie op ramen, koude wanden en oppervlakken (zoals tegels) en een koel, vochtig gevoel in uw huis.

• Behandeling – Verminder condensatie, herstel en voorkom verdere schade door vocht.

No Comments

Post a Comment