Top tien tips om condensatie tegen te gaan - Vochtbestrijding muren
21757
post-template-default,single,single-post,postid-21757,single-format-standard,qode-social-login-1.0.2,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Top tien tips om condensatie tegen te gaan

condensatie

Top tien tips om condensatie tegen te gaan

TIP 1:

Houd uw huis goed geventileerd door elke dag ramen te openen. U moet er ook voor zorgen dat de lekopeningen in uw ramen open zijn, omdat deze extra luchtstroom mogelijk maken die condensatie tegengaat. Als u condensatie op ramen heeft, is het waarschijnlijk dat dit ook elders in uw eigendom zal zijn.

TIP 2:

 

Als je aan het koken bent, zet je de afzuigventilatoren altijd op hoog vermogen in de keuken. Dit haalt overtollig vocht uit kokende potten en pannen. Open indien mogelijk de keukenramen tijdens het koken voor extra ventilatie. Het is een idee om de afzuigventilator langer aan te laten staan ​​dan u aan het koken bent, want er zal overtollig vocht in de lucht zijn dat u niet kunt zien.

Verbeter de ventilatie van uw huis

TIP 3:

Na het nemen van een bad of douche zal er overtollig vocht in de lucht zijn. Om condensvorming te voorkomen, moeten de badkamerramen worden geopend en de afzuigventilatoren worden ingeschakeld. Probeer de badkamerdeur zoveel mogelijk dicht te houden zodat het vocht niet in andere delen van je huis kan ontsnappen.

Ventilatieoplossingen voor badkamers

TIP 4:

Wanneer u uw kleding droogt, moet u deze waar mogelijk buiten drogen. Als je dit niet kunt, stop ze dan in een afgesloten ruimte en houd het raam open. Als u een wasdroger gebruikt om uw kleding te drogen, is het uiterst belangrijk dat de ventilatiepijp naar buiten loopt.

TIP 5:

Mold-Removal

Je moet een kleine opening tussen de muren van je huis en je meubels laten, zodat de lucht van de onderkant van de muren weg kan bewegen en door de kamer kan circuleren. Als er lucht tussen het meubilair en de muren blijft hangen, condenseert het op de muren en kan het zich uiteindelijk in zwarte schimmel vormen.

Zwarte schimmelverwijdering

TIP 6:

De luchtwegen van uw woning, zoals luchtstenen en schoorstenen, moeten vrij zijn om lucht in en uit uw huis te laten stromen. Luchtventilatie is uiterst belangrijk, omdat u niet wilt dat vochtige lucht in een deel van uw huis opgesloten raakt, omdat het op uw muren zal condenseren.

 

Verbetering van de ventilatie

TIP 7:

Tijdens de winter en op andere koude tijden van het jaar moet u proberen een constante temperatuur in uw huis te handhaven. Dit komt omdat het koude lucht is die ervoor zorgt dat de warme lucht vocht vrijgeeft. Als de lucht allemaal dezelfde temperatuur heeft, kan dit niet gebeuren.

condensatie veroorzaakt?

TIP 8:

Kitchen

Houd de deksels tijdens het koken altijd op potten en pannen, zodat het vocht niet uit de pannen kan ontsnappen. Als de deksels eraf zijn, zal er vocht uit de pannen stijgen, zelfs als u het niet kunt zien. Net zoals je alleen op een koude dag je adem in de lucht kunt zien, kun je alleen het vocht uit een pan zien opkomen als de temperatuur lager is.

keuken ventilatie

TIP 9:

Controleer uw dak om te zien of er problemen zijn, zoals water dat naar binnen lekt.

Roof Probleem Tips

TIP 10:

Controleer de goot- en afvoerpijpen, zorg ervoor dat ze het water wegvoeren en dat er geen beschadigde / verstopte goten of afvoerbuizen zijn waardoor de buitenmuur drijfnat wordt.

No Comments

Post a Comment